1 maj 2008

Min hög av böcker växer också...

på bredd och höjd, både intill sängen hemma och på jobbet (där ett stort bokinköp gjorts av ungdomsböcker som ska plöjas). Översta delen av bokhögen består av : Jenny Diskis Främling på ett tåg, sista delen av Scott Westerfelds serie Extras, Johan Kindes Någon sorts extas, Berny Pålssons Känn pulsen slå.
De senaste utlästa böckerna har tillhört kategorien Unga vuxna, en kategori av böcker, som enligt mig, innehåller många läsvärda böcker som kommit ut nyligen.

Idag kom boken som jag väntat på, nyinköpt och oöppnad, ungdomsboken: Sprickor och Honungslim, Linzi Glass (2008) om ett apartheidterrorns Sydafrika. Ska genast börja läsa.
Under helgen plöjdes Var är Alaska, John Green och andra delen i serien om JennyHumhprey, På allas läppar av Cecily von Ziegesar (författarinna till Gossip-serien som finns som bok och som gick som tv-serie tidigare i våras på kanal 5. Vad att säga? Chick-litt för kids, intriger, fåniga meningar om stora bröst, sugande blickar, evinnerliga beskrivningar av klädval, skvaller och champagnepimplande i privatskolekorridorerna. Men jag kan inte låta bli ändå...

Inga kommentarer: