10 september 2010

Men åh, så ljuvligt!

Uppskattning och berömmande ord kan man inte få för mycket av!

Ann-Sofie på OOOF bok nominerar Textappeal till Beautiful Blogger Award med orden :"och då allra lite extra till Moa som alltid läser böcker som jag vill läsa. Hennes bokval slår aldrig fel." Tackar tackar tackar! Jag myser inombords! Ann-Sofies blogg är en relativt ny bekantskap, vi brukar som sagt läsa och gilla samma böcker och jag tittar ofta in där för tips och inspiration. Jag är också den av oss här på Textappeal som för tillfället har mest tid både till att blogga och till att surfa runt och läsa och kommentera på andras bloggar. Därför är det naturligt att det blir jag som svarar på den här nomineringen!

När man fått nomineringen gör man så här:

♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv

Nu är det ju så att de här nomineringarna sprider sig som en löpeld i bloggosfären så många blir säkert nominerade flera gånger. Jag struntar i det och väljer sju av mina favoriter helt enkelt. Helst skulle jag vilja nominera Ann-Sofie tillbaka (av ovan nämnda anledning) men jag ska försöka vara lite mer kreativ än så... Utan inbördes ordning:

Besattheten är författaren/bibliotekarien/väninnan Elin Boardys blogg där hon skriver om skrivande, Bollywood, läsning och snygga skådespelerskor. Bland annat. Kollar in där nästan varje dag och har ofta väldigt roligt/blir inspirerad/njuter.

Vildvittra är en jättesnygg blogg där Maria skriver om kultur, böcker och sina mycket smarta och roliga tankar. Både text och bild i en tänkvärd blandning.

Självklart måste jag nominera Holly Hock där Therese bloggar om läsning, böcker och bokhandlar. Särskilt mycket har jag uppskattat hennes djupdyk i olika författarskap!

Författaren Kerstin Lundberg Hahn bloggar på sin hemsida. Kerstin och jag brukade språka om böcker och bloggande på biblioteket där jag jobbar och där hon är flitig låntagare. Roligt att läsa om hennes eget skrivande och om skrivarkurser och övningar som hon har med barn runt om på Göteborgs skolor.

Klart roligaste bloggen har Vixxtoria. Den heter Om böcker som jag hunnit läsa och där kan man gissa hennes senaste bokinköp genom att titta på kvittot och få små ledtrådar eller bara njuta av hennes goda boksmak och fantastiskt djupa och välformulerade tankar kring det hon läser.

Matildas läshörna är fylld av spännande boktips. Främst ungdomsböcker, en hel del fantasy men även digra tegelstenar som Blonde... Dessutom välskrivet och intresseväckande!

Och så slutligen en blogg som inte handlar om litteratur... Husligheter är en liten guldgruva för alla som liksom jag gillar prylar och inredning. Massor av spännande idéer och tips, mycket mer kreativt och inspirerande än alla inredningsmagasin!

Sju intressanta (?) fakta om mig, Moa:
  • Jag är uppvuxen i rosornas stad på den lilla kalkstensön i Östersjön och bodde där i nitton år innan jag flyttade till lilla Amsterdam eller vad den här staden brukar kallas.
  • I min barndom var jag oerhört förälskad i Aslan (Narnia-lejonet såklart) och skrev små kärleksbrev till honom som jag gömde runt om i lägenheten. Eftersom man kunde ta sig till Narnia via en garderob kunde naturligtvis Aslan få tag i mina lappar om jag bara gömde dem på rätt ställen...
  • När jag är stressad drömmer jag om kattungar.
  • Jag tycker det är hysteriskt roligt varje gång Jerry Seinfeld säger "Newman"!
  • Jag har spelat tvärflöjt för kungen och drottningen.
  • Och apropå kungafamiljen så var jag väldigt lik prinsessan Viktoria som barn, vilket jag faktiskt ännu idag får höra lite då och då.
  • När jag som liten låg på sjukhus under en period så satte sjuksköterskorna upp en lapp på min säng där det stod "Moa Martinson", på den tiden var Moa nämligen ännu ett ganska ovanligt namn och förknippades med vår kära arbetarförfattarinna. Kanske lades grunden till mitt litteraturintresse där i sjuksalen?

6 kommentarer:

Maria sa...

Åh, tack så mycket. :D

Elin sa...

Vad roligt med ett award! Och grattis Moa! Det är ju ändå du som står för det mesta bloggandet här. Uhum, uhum... Själv skyller jag på att jag har sjuukt mycket på mitt veckopendlande jobbet just nu.
Sen var det jättekul att få veta fakta om dig som jag inte visste. Apropå Narnia, så hade min kompis en sån där gammal garderob som vi stod och trampade i... Och jag gillar också när han säger "Newman!" (Undra varför det är så kul?)

Moa sa...

Det roligaste tycker jag är att han inte kan hålla sig för skratt när han säger det. Och att han drar upp läppen över tänderna. Himla kul! :)

Elin sa...

Ha, ha. Ja precis! Det känns lite internt på nåt sätt.

Vixxtoria sa...

Jag vill också drömma om kattungar. Går bra när som helst faktiskt ! (Och apropå Narnia så tillbringade jag och en kompis varenda rast i tredje klass med att smita in och ut genom en grind på skolans baksida, för att vi tänkte att den kanske kanske kanske skulle ta oss till Narnia. Det gjorde den inte.)

För övrigt blev jag såååå glad över dina vackra ord om min blogg. Rolig och god boksmak och djupa och välformulerade tankar. Alltså, jag vet inte om jag vågar skriva några fler inlägg av rädsla för att inte leva upp till det där!

Tack, Moa!

Moa sa...

Vixxtoria: Problemet med kattungedrömmarna är att det alltid är kanske tjugo små katter på en gång och att jag bara tappar dem hela tiden... Plus att jag en gång drömde att jag födde en katt...

Och det där med Narnia verkar ju vara något många upplevt. Fantastiskt med böcker som påverkar sina läsare så! Finns motsvarigheten idag tro? Harry Potter? Twilight?

Och skriv på du bara, så säger jag till när du inte håller måttet... ;)