10 september 2010

Ska jag fortsätta?

Jag läser Lionel Shrivers Dagen efter och känner mig lite tveksam. Ska jag sluta läsa, ta ett uppehåll, lägga den på hyllan? För just nu känns den mest lite fånig. Sanningen att säga har jag knappt kommit in i den. Men de här parallella berättelserna där den ena följer Irina om hon ger efter för sina begär och kysser Ramsay, och den andra följer hennes liv som det gestaltar sig om hon inte kysser honom... Och jag fick lite ångest när jag just läst kapitlet där hon kysst honom och plötsligt ser sin man med nya ögon, och sedan måste så att säga gå bakåt i historien i nästa kapitel, backa bandet och så plötsligt har hon inte alls kysst honom utan är jättekär i sin man i stället. Nej, jag vet inte. Kanske blir det mycket bättre när man kommer lite längre in i berättelsen? Nu funderar jag på att ta en liten paus för att i stället läsa The Golden Notebook som måste bli läst innan nästa klassikerbokcirkelträff...

3 kommentarer:

Boktoka sa...

Jag tyckte inte att det blev bättre men jag vet andra som tycker den är fantastisk.

Moa sa...

Aj aj, och vi som hade samma smak vad gäller Lilla stjärna... Bådar inte gott. Ett uppehåll får det bli och så nya tag en annan gång!

Elin sa...

Jag läste ungefär halva boken. Sen blev min resväska, med boken i, stulen. Och jag tyckte på nåt sätt att det inte gjorde så mycket. Tyckte nog att den var så där. Däremot gillade jag boken Dubbelspel av henne, som jag har skrivit om här. Lite mer thriller-artad och spännande, lite på samma sätt som Vi måste prata om Kevin. Även om jag tycker att det är hennes bästa.