25 augusti 2008

Böcker A-Ö. Nionde bokstaven


Nionde bokstaven som Malin valt: L

Författare: Maja Lundgren (bilden)! Fascinerande, konstig, superintelligent eller bara paranoid? Jag älskar hennes roman Pompeji och funderar ofta på Myggor och tigrar som är både intressant, tråkig och skrämmande.

Titel: Lily Dahls förtrollning av Siri Hustvedt. En bok jag älskar och tänker på jämt. Ofta kommer jag på mig med att känna igen platser och stämningar från boken i verkligheten.

Litterär figur: Lily Dahl från ovan nämnda bok. Vilken tjej!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag köpte hem ngn bok av Hustvedt eftersom jag sett många som hyllar denna författare. Som jag älskade - kan den ha hetat så?

Moa sa...

Vad jag älskade, heter boken. Mkt bra! Läs den!

Jennie sa...

I looove Lily Dahl.

Anonym sa...

Jag gillar de böcker bäst som jag irriterar mig på. Är det knäppt?

Anonym sa...

Kanske lite... ja... hahaha. Men jag tror jag vet vad du menar. Jag retar mig jättemycket på Selma Lagerlöfs Gösta Berling, men kan inte låta bli att läsa om den.

Anonym sa...

åh, nu vill jag ju också läsa Hustvedt! jag vill inte ha fler cravings nu, jag dukar under!
men, borde jag läsa lily dahl eller något annat?

Moa sa...

ja jag retar mig ju på oates men kan inte låta bli att köpa fler böcker av henne och läsa... kanske är det faktiskt något hos hustvedt som stör också, nu när jag tänker efter. Något som gör att det inte blir så perfekt och därmed intressant. Hmm, kanske är det så.

Ida - jag tror du skulle gilla Vad jag älskade. Börja med den!

Anonym sa...

Det är nån författare - minns inte vem - som har sagt att böcker inte är som soduko (stavas det så förresten...) När man har löst ett soduko är det klart, inget mer att fundera över. En del böcker är såna, menade han: allt går liksom ut på slutet, det är färdigt. Så han föredrog böcker där det fanns kvar nåt som man inte kom under fund med. Vem det nu var som sa det men jag funderar på det ibland.

Moa sa...

Hade varit kul att veta vem som sa det där smarta, lena... Om du kommer på det så hojta till. Låter som något jag skulle kunna fundera på också. Jag älskar öppna slut. Både vad gäller böcker och filmer. Det gör att berättelsen aldrig tar slut utan fortsätter varje gång man tänker på den...