1 juli 2009

tematrio -resor

Jag tolkar Lyrans tema om resor precis som Moa gjort så här kommer tre läsupplevelser jag fått på resande fot.


1. Den hemliga historien av Donna Tartt läste jag förra hösten under en resa till Prag. Det var tur att jag hade ett resesällskap som själv inte är främmande att dra fram en bok för jag läste ÖVERALLT. på toa, i köer, på judiska kyrkogården. Så spännande, perfekt tågbok (kan behövas, tog 21 timmar enkel väg), en riktig bladvändare. Även om jag måste erkänna att jag gillade Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl bättre...


2....och den läste jag under en resa till Berlin. Samma sak här, boken åkte fram överallt och jag kan väl erkänna nu när det är preskriberat att jag valde boken framför en öl till rätt många gånger. Så spännande!


3. tredje läsupplevelsen får bli Alex James, basisten i Blurs, självbiografi Inget annat sätt. Det var så spännande att läsa om rockstjärnelivet på det där roliga brittiska torra sättet att jag åkte för långt på väg hem från jobbet och fick ta vagnen tillbaka inte mindre än tre gånger. och då kan nämnas att en av gångerna åkte jag över götaälvbron, inte helt lätt att negligera.

Så här kan det se ut när inte ens judiska kyrkogården i vackraste hösten i vackraste Prag kan hindra en från att vända blad.

1 kommentar:

Lyran sa...

Kul tolkning av dig och Moa. Jag blev både res- och lässugen :-)