28 februari 2010

"En busschaufför, en busschaufför"... De ofrivilliga - IRL!

Apropå snökaos och ersättningsbussar etc, så läste jag en himla rolig situation som utspelat sig i en buss. Inte helt olik scenen med busschauffören i Ruben Östlunds fantastiska De ofrivilliga, som Moa har skrivit om här. För er som inte sett så vägrar busschauffören köra en meter till då det uppdagas att gardinstången på toalettens buss har pajat. Den skyldiga vill inte erkänna, och inte förrän en oskyldig liten kille får ta på sig skulden kan bussen rulla vidare.

Maria Schottenius, på DN, var med om en snarlik situation där uppretad busschaufför fick blidkas av passagerarna så att bussen skulle kunna rulla vidare. Dialogen är ju hur rolig som helst, när hela bussen gör allt för att de ska få komma iväg. En passagerare är uppretad och enligt chauffören helt galen och aggresiv, varpå chauffören fruktar för allas säkerhet. Passagerarna hjälper till:
" - Han är inte arg på dig, han är arg på SJ, hördes det från sätena.
- Han är aggressiv, han kan komma fram och slå mig i huvudet, så jag kör av vägen och då är det ajöss med er allihop, förklarade busschauffören.
Mannen: Jag är inte aggressiv.
Chauffören: Du är visst aggressiv.
Medpassagerare: Men han har slutat vara aggressiv.
Mannen: Ja, jag är tacksam för att du vill köra bussen, det är jättesnällt av dig. Kan du köra nu?
Medpassagerare: Ja, hör du vad han säger. Snälla, snälla tack för att du kör bussen.
En ersättningsbuss full av djupt tacksamma passagerare, som hyllade sin snälla busschaufför, rullade sakta söderut i natten."
Slutet gott, allting gott. Läs artikeln i sin helhet.
3 kommentarer:

Moa sa...

Ha ha vad roligt!!!

Elin sa...

Eller hur?! Tänkte att du skulle gilla det. :-) Själv gillar jag särskilt kommentaren från passagerarna: "Men han har slutat vara aggressiv."

Jennie sa...

Jag läste oxå den i tidningen i lunchrummet häromdagen och frustade av skratt. Den meningen är ju en riktig klassiker.