7 maj 2009

omslagsveckan fortsätter!här blire mer omslag! de här fyndade jag på Erikshjälpen i Högsbo utan att ha läst en bok av Colette. de var ju så snygga. jag tror att jag har hela serien nu men är inte säker. Colette är en så rolig författare tycker jag, har hört henne nämnas i så olika sammanhang och det verar inte vara helt självklart var man ska placera henne. Är hon tantsnusk eller inte? är hon Harlequin eller klassiker? kanske både och?


det här är mina favoritomslag. har börjat lite i Cheri, handlar om en åldrad kurtisan och hennes unge älskare. Och mycket om pärlhalsband. än så länge har de inte lämnat budoaren! Tidig blomning är den hon ärmest känd för va? och lyssna på den här baksidestexten! "en dag kommer Damen i vitt förbi på strandvägen. Philippe blir ett lätt byte för denna erfarna kvinna. I hennes villa lär han känna kärlekens realiteter. Det går en frisk saltmättad atlantvind genom denna berättelse om tidig mognad. Den är fylld av inre dramatik och skildrad med känslig inlevelse" man ba, bok med saltmättad atlandvind, jatack!

2 kommentarer:

Moa sa...

Underbart!

Country Girl sa...

Åh, de är så himla snygga! Jag har två i serien. En av dem - "Tidig blomning" - köpte och läste jag som fjortonåring. Jag måste erkänna att jag förstod betydligt mer av nyanserna när jag läste den som vuxen.. Men som sagt - mycket saltstänkt, mycket bra. Grattis till ett fynd!