7 mars 2009

LördagscitatetGröt är det bästa jag vet och jag blev tokglad när jag hittade grötboken på bokrean, den är utgiven av frälsningsarmén och innehåller 61 härliga grötrecept. Smart uppdelat i snabba och långsamma gröter så att man vet om det är morgongröt (bråttom) eller eftermiddagsgröt (långsam).
Lördagscitatet den här veckan hittade jag i den här boken och det är ju då från början från filmen Tillsammans och handlar om just det, gröt.

Man skulle kunna säga att vi människor är som gröt. Först är vi som dom små havregrynen, vi är små, torra, sköra, ensamma. Men sen kokas vi ihop med dom andra havregrynen och då blir vi mjuka. Vi kokar ihop så att det enda grynet inte kan skiljas från det andra. Vi klibbar ihop, ja nästan upplösta. Tillsammans blir vi en stor gröt som är varm, god, nyttig och ganska vacker också. Jag tycker faktiskt att gröten är vacker. Då är vi inte längre små och torra och isolerade utan istället har vi blivit varma, mjuka och sammanklibbade, vi är en del av något större än vi själva. Och ibland så känns ju livet faktiskt som en enda stor gröt också, tycker ni inte det?
Förlåt jag står och drömmer här. Ska du ha en klick?

Visst är det ett underbart citat? Och himla sugen på gröt blir man ju.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hua, vad grötigt! /g

Anonym sa...

PS. Citatet alltså! Får mig att känna mig fastklibbad med andningsnöd! /g