16 september 2008

När jag är hos dig

Och nu har jag läst ut min första Linn Ullman! Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, jag blev faktiskt inte besviken på slutet som jag hade befarat, tyckte den blev bättre och bättre. Men det var som något som saknades ändå. Jag hade nog velat att den skulle vara ruggigare tror jag, hade gärna sett ett mer psykologisk-spännings-spår med den knarrige Axel. Det tyckte jag var det mest spännande, att den unga och upptagna Stella hade en vänskap med en gubbe som hon mött via sitt jobb som sjuksköterska, det var något i allt som utelämnades där som jag gillade. och i relationen till Martin, jag hade velat rota lite till i det som utan rotande verkar ligga där under och pyra. Tänkte lite på filmen Little children, jag hade gärna sett en smutsigare bok, något ruffigt. vilken av hennes andra böcker är mest otäck? något tips?
Är pepp på att läsa de två andra böckerna av Ullmann som jag har hemma men det får nog vänta ett tag, finns så mycket i högarna just nu

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Ida!

Det är väl kanske tio år sedan jag läste Linn Ullmans första roman, Innan du somnar, men om jag minns det rätt fanns det ruffiga, smutsiga och nästan otäcka inslag. Nu vill jag snart se Little Children!

/Elin L.