30 september 2009

Ett bibliotek går i graven...

Så har det som man inte trodde skulle hända hänt. Biblioteket med den fina skylten läggs ner. Skrev precis på en namninsamling på Facebook för att rädda Linnéstadens fina bibliotek, men sen märkte jag att det visst var för sent... Hoppas det inte är en fortsatt utveckling. Mer finns att läsa här.

5 kommentarer:

Moa sa...

Så jäkla nattmörkt deppigt!!

Elin sa...

Eller hur... Man orkar inte riktigt tänka på det.

Jennie sa...

Som ett batongslag i magen över hela biblioteksgöteborg. En kollega berättade om en gubbe på radion som skrikit och svurit och hotat att som pensionär gå ut och bränna bilar i protest. Det värsta är nog att det känns som en tyst chock, tycker jag. Att man liksom bara blir arg men tyst och rädd att fler bibliotek ska stängas. Blir ju säkert fler som får följa Backas köpstop också.

Anonym sa...

....jag vet att det inte har ett enda dugg med varandra att göra

för jag vet att det är helt olika penningpåsar

och jag vet att min sorgereaktion är naiv, okunnig, överdriven, ovärdig ...

men VARFÖR

VARFÖR
ska vi med våra skattepengar bekosta en förmögen blivande drottnings bröllop när vi inte har skattepengar nog att bevara ett fint bibliotek - som betyder så mycket för så många människor.

Jag gråter med Göteborg.
Och aldrig,aldrig,aldrig ska jag resa mig upp för en kunglighet. (Däremot reser jag mig så gärna upp för varje hängiven låntagare på Backa och andra fina bibliotek)

LKE

Elin sa...

Jennie, kunde inte sagt det bättre. Batongslag i magen på biblioteksgöteborg, det är precis vad det är! Jag har ju vikarierat där en del så det känns extra tråkigt. Jättekunnig och trevlig personal... Undra hur de känner sig nu.
Dessutom har det inte varit så mycket skriverier i media. En artikel i Gp, och inget på Regionala nyheterna. Ska detta bara tystas ner? Vad ska vi göra? Kan man göra nåt? Och det här med en tillfällig stängning tror jag inte på. Möjligtvis en sammanslagning med Majornas.
LKE, jag håller med dig också. Ibland undrar man vart pengarna går...
Sorg...