28 mars 2009


Glad boklördag på er!

Min boklördag har varit helt strålande, kanske den bästa någonsin! Först läsa frukost i min far hade en dröm av Barack Obama som har haft mig i ett järngrepp i några dagar. Vilken fantastisk bok! vilken fantastisk skribent! vilken fantastisk president? Jag hoppas hoppas att det kommer visa sig ett samband där emellan, hoppas! Efter frukost hängde jag på textival, den lilla fina bokmässan här i Göteborg. Det var bra det här året också, en massa bokbord och annat trevligt. Köpte inte så mycket, lite tidskrifter och en tidskriftsljudbok till min mamma.

De eminenta bibliotekarierna Elin och Siska från Högsbo bibliotek hade seminarium om bloggar tillsammans med två av bokhororna och det var det bästa på hela dagen. De sa så bra saker och lyckas ta en diskussion som ofta känns rätt intern och som att inget händer till nya nivåer. Ämnen som de diskuterade var bland annat hur subjektiv en bibliotekarie får vara (mycket), hur man sållar i informationsflödet (genom tips), hur man hittar nya böcker (via Neil Gaimans blogg) och massa annat. Blev dessutom pepp på att själv blogga vilket har känts trögt ett tag.

efter seminariet hängde jag med bästa ettakluttarn och hans mamma, han läste ord på stan och jag gav honom godis för varje ord. på vägen hem hann jag dessutom fynda en kofta som bara skrek bibblo om sig och en DN (som inte finns på den lilla lilla ön Hisingen där jag bor...eller nu ljög jag Konsum har den "ibland, vi har aldrig förstått varför den kommer")

kvällen har ägnats åt att i sken av tända ljus läsa vidare i fina Min far hade en dröm (earth hour firades pliktskyldigt!)

Åh det har varit bästa dagen på länge, speciellt för att jag känt lust till så mycket som känts jobbigt eller tråkigt på sistone, det är härligt. Här ska bloggas! och subjektiv ska jag vara!


Hur har er boklördag varit?

1 kommentar:

Elin sa...

Kul att du gillade seminariet! Jag blev glad över att se dig där!