28 mars 2010

Jag kan knappt vänta...


Just nu är jag riktigt sugen på boken med den knäppa titeln Vänta, blinka av norska författaren Gunhild Öyehaug. Har redan fått förfrågningar om den på bibblan, och det blev roliga missuppfattningar direkt. ("Paus. Jag väntar. Låntagaren tittar konstigt på mig. - Jaa, du sa vänta..., säger jag. - Nej, titeln är så Vänta, blinka. Jag vet att det låter konstigt men...) Det lär vara en populärkulturell fröjd för oss 70-talister. Bara en sån sak som att referera till John English. Åh, jag gillade verkligen den tv-serien, Mot alla vindar. Jag och min äldre syster satt bänkade. Vi hade LP:n. Jag tror vi behöver detta. Lite skön 80- och 90-tals nostalgi. Bella Stenberg skriver i Gp om boken. Huvudpersonen Sigrid funderar bl.a. över varför kvinnor i filmer ofta går runt i just herrskjortor, när de ska se så där lite sexigt sårbara och sköra ut. Som exempel tänker hon på Scarlett Johansson i Lost in translation, och börjar författa ett brev till Sofia Coppola. Bara det är ju hur roligt som helst. Tycker mig ha sett detta herrskjorte-tema i massor utav filmer. Gärna lite rufsiga nyvakna tjejer, som truligt tittar på mannen som är på väg någonstans, (Pretty woman...?) Det är jobbigt med höga förväntningar på en bok, så jag försöker att inte hoppas för mycket. Men fick just ett sms från en kompis som läser den nu. Det stod: Underbar!...

5 kommentarer:

Moa sa...

Den här beställde jag till biblioteket för en massa veckor sedan (Lena Kjersén Edman tipsade ju om den här på bloggen...) men glömde ställa mig i kö (eller det gick faktiskt inte eftersom den inte lagts in i bibliotekskatalogen då) och sedan plötsligt var det ju hur lång kö som helst... Den verkar jättebra, alla hyllar och jublar!

Elin sa...

Jasså hon tipsade om den. Ursäkta det missade jag... Själv tänkte jag ställa mig i kö det första jag gör på jobbet imorgon. I Tanum är det nog inte lika många. Men visst är det med herrskjortorna roligt?

Moa sa...

Det är jätteroligt, jag brukar störa mig på det... De ska se så där härligt små ut i de stooora skjortorna.

(Tipset var i en kommentar till nåt gammalt inlägg, helt ok att missa! :))

Anonym sa...

Nu försöker jag länka min recension - få se om jag lyckas....

http://www.vk.se/Article.jsp?article=336126&comment=true

lena kjersen edman sa...

Nej, jag lyckades inte med att länka min recension i Västerbottens-Kuriren hit (varför???)

Vill du läsa den, Elin, så googla till exempel på "Gunnhild" plus "kjersen".

Det ska bli kul att få läsa din recension när du hunnit läsa "Vänta,blinka".
Jag tror att du ....

SOLSKEN I PÅSK ALLA TEXTAPPELare
önskar
Lena