10 juli 2010

Ny favvoserie- In treatment

Jag har inte haft någon serie att följa på ett tag, delvis för att det är svårt att just följa en serie. Därför gillar jag In Treatments upplägg där man kan missa ett par utan att det gör något. SVT har nu börjar reprisera serien som blev något av en succé när den började i maj förra året. En annan sak som är både bra och dålig är längden, avsnitten är endast en halvtimme långa vilket gör att man slipper känna sig hindrad. Samtidigt är det tråkigt när det är riktigt bra. Hur som helst, det handlar alltså om psykoterapeuten Paul Weston och mötet med hans patienter. Det går fem dagar i veckan och patienterna återkommer oftast på samma veckodag. Ungefär som det kan vara att gå i terapi på riktigt. Det är därför, som jag nämnde tidigare, en fördel att följa serien, men samtidigt så gör det inget om man missar ett avsnitt. Jag gillar också att man får veta en del om terapeuten Paul och om hans privatliv. Vissa avsnitt handlar om när han själv går och samtalar om sina problem.

Det här är serien för dig som är intresserad av mänskliga psyket och hur vi människor fungerar. Dessutom är den befriande "oamerikansk", om man med det menar att det går på djupet, är lite eftertänksamt och äkta. Så sätt på Svt 22:35, varje vardag.


Ta en titt på trailern.

5 kommentarer:

Moa sa...

Bäst av allt är att de visar alla avsnitt på svt Play. Jag gillar också den här serien!

Anonym sa...

Jag med!
Men jag brukar ju tycka om att se/läsa det som Textappealarna tycker om.
Jag hör till de lyckliga typer som inte tycker att det är svårt att få tid att läsa,men det beror nog på att In treatment är det enda tv-program jag ser (förutom nyheterna kl 21)och det är ju lika kort som den kortaste varianten av psykologbehandling IRL.
Jag skippar VM och kungliga bröllop och alla andra "serier" och läser bara om Almedalen i tidningen - oj, så mycket lästid, skrivtid, lektid, prattid och simmartid det blir!
HÄRLIG SOMMAR I LUFTEN, I VATTNET, I RYMDEN OCH I FANTASIN!

lena k e

Moa sa...

Just nu är det inte tv:n som konkurrerar med min lästid (för den har vi kastat ut) utan tremånaders bebisen! :)

Glad sommar, Lena!!

Anonym sa...

Moa - i söndags, då mitt barnbarn Kristina döptes, läste jag dikten LYCKANS MINUT av Erik Lindorm.

Kristina är lika liten/stor som ditt barn.
Med tankens och ordens kraft skickar jag till hela Moafamiljen Lyckans minut.

Lena K E

Moa sa...

Tack Lena!