23 juli 2010

Den felande länken mellan Stephen King och James Joyce...

... är tydligen Margaret Atwood! På sajten I Write Like kan man testa vilken författare ens stil påminner om. Atwoods stil var lik först Stephen King och sedan James Joyce när hon gjorde ett nytt test. Detta läser man i en liten notis i DN idag. Där det också står att notisen var skriven på liknande sätt som Mark Twain. Jag gjorde samma test nyss och fick resultatet att både Jennie, Elin och jag här på Textappeal skriver som Mark Twain (kan det vara något med de korta meningarna och det enkla språket?). Då försökte jag med andra alster ur dagböcker och diverse textdokument som ligger och skräpar på hårddisken. Med samma resultat. Mark Twain. Jag.

HÄR gör man testet!


I write like
Mark Twain

I Write Like by Mémoires, Mac journal software. Analyze your writing!


4 kommentarer:

Elin sa...

Vilket kul test. Jag fick olika varje gång. Undra vad det tyder på. Jag fick bl.a. H.P. Lovecraft och Isaac Asimov. Hur fick du över bilden till bloggen?

Moa sa...

Bara kopiera koden som kommer upp när du gjort testet och klistra in i inlägget! Skräck och science fiction är alltså din stil på något vänster?! Roligt!

Elin sa...

Ja precis. Lite otippat så där! :-)

Elin Fanny sa...

Jag läste om detta i GP där det även stod att en oöversatt text (texten måste vara på engelska) blir Mark Twain. Jag testade och det stämde.