17 november 2008

Helgens läsning:

Hungerspelen, Suzanne Collins. Åh, vilken spännande ungdomsbok. Påminner lite om Scott Westerfelds serie Ful. Sträckläsning. Jag hade bara några få sidor kvar när jag klev av tåget och längtade hela kvällen efter att få avsluta boken. Återkommer med bokrecension.

Livet på en kylskåpsdörr, Alice Kuipers. Varför hade jag blandat ihop den här med Innan jag dör? Hela boken består av uppsatta lappar på kylskåpsdörren mellan den ensamstående mamman och hennes femtonåriga dotter Claire. De hinner aldrig ses och även de viktigaste förändringarna i livet förmedlas genom korta små lappar: pojkvänner, konflikter, provresultat, hushållssysslor och så cancerbesked. Jag blev lite otålig i formatet, men samtidigt tyckte jag om att den rymde så mycket just i formatet med lapparna. Men den lämnar mig nog med ett sådär-tyckande.

Sträcka vapen, Francoise Sagan. Kunde inte hålla mig med temat för nästa bokcirkel så jag rotade i pappas bokhylla och fann denna bok, som tydligen kostat 10.50 kr och har uppsprättade blad (det tycker jag är lite kul). Uppdelad i våren, sommaren och hösten, får man följa Lucile i denna kärleksroman med den stora frågan om kärlek verkligen kan övervinna allt. Originaltiteln la Chamade har betydelse för romanen . Kan någon förklara den svenska titeln Sträcka vapen för mig? Nu vill jag läsa mer om och med Sagan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

åh vad kul att du har läst sagan, hon är en av mina favoritförfattare. om du vill veta mer om henne rekommenderar jag filmen "bonjour sagan" som går på bio nu, helt underbar. bonjour tristesse har du väl antagligen redan läst? hennes böcker är så härliga och denna har jag faktiskt inte läst. ska genast kollas upp.

Jennie sa...

Hej.
Nej, jag har tyvärrinte läst Bonjour tristesse, den har legat i min bokhylla sen mamma gav den till mig för hundra år sedan. Det var just den som fanns på förslag för vår nästa bokcirkelbok, som skulle avslutas med ett biobesök. Nu blir jag ännu mer sugen på att läsa mer Sagan. Vad roligt.