29 juni 2010

Till hösten kommer...
Många stora svenska ungdomsförfattare kommer med nytt till hösten. Mycket att se fram emot alltså. Här är några exempel:

I augusti kommer Stefan Casta med sin bok Den gröna cirkeln. Det verkar vara en dystopi, där fyra ungdomar blir strandsatta efter kraftiga skyfall och hittar döda människor. Spännande.

Ulrika Lidbo kommer också i augusti med sin Farsta fritt fall. Boken handlar om Henrika som flyttar från Lund till Farsta och tvingas konfronteras med klasshierarkier. Efter den mycket omtyckta Decembergatans hungriga andar, är det här något att se fram emot.

Mats Wahl kommer också ut med sin bok i augusti, Ormfågel, som ska handla om alkoholism och trassligheter. Hans senaste När det kommer en älskare, tyckte ju jag växte men saknade något, så jag hoppas att denna bok även har en mer röd tråd.

I september kommer Ingrid Olsson med sin bok Komma över. Den handlar om hur man kommer över en relation. Hennes språk är så himla bra så det här är också något att hoppas på.

I september kommer också Johanna Thydell med sin Ursäkta att man vill bli lite älskad. I BTJ-häftet beskrivs den som en stor bok om kärlek och vänskap.

3 kommentarer:

Elin sa...

Oj, nu bloggar vi visst samtidigt. :-)Åh, vad härligt med många lovande böcker att se fram emot. Är det Ingrid Olsson som även har skrivit Långt ifrån kär och Långt ifrån cool? Hon är himla bra tycker jag. Ser fram emot Tydell också!

Elin sa...

Jag menar Thydell...

Jennie sa...

Ja. Jag har bara läst hennes ungdomsböcker men vet att du och Moa gillar hennes barnböcker. Hon har ett mycket fint språk tycker jag, meningarna får liksom andas och man får som läsare tänka efter och fylla i lite själv.