3 december 2012

amma mamma bok!

Nu har barnet kommit! Vi har väl hittat lite "rutiner" och dagarna rullar på. Jag har hittat tillbaka till boklängtet och får nog ihop några stunder av läsning varje dag. Främst läser jag på läsplattan under nätternas amningspass när det inte går något bra på tv (kan ju säga att the nanny inte riktigt har hållt för tidens tand och att det är genomuselt att lägga twin peaks OCH sista superläskiga säsongen av Buffy på natten så en intet ont ananade superräddis blir livrädd när hon gör lite oskyldigt zappande)
Läsplattan är helt fantastisk! Jag kan läsa med en arm, jag blir inte lika trött i ögonen som om jag läste en vanlig bok och det är smidigt att kunna välja bok att läsa. Min läsare är en sony reader (orkar inte kolla upp modell nu men den har touchskärm och wifi och är en av de nyare modellerna) och jag är supernöjd, det är fortfarande lite ovant att inte kunna bläddra eller få en känsla av hur många sidor det är kvar men jag vänjer mig nog.
så det är mitt bästa amningstips, en läsplatta! Just nu läser jag barnmorskan i east end som jag i någon pre-förlossningsförvirring tyckte var en bra att idé att ladda ner inför förlossningen, nu några veckor efter tror jag att jag är redo. Har även på plattan läst Den amerikanska högern av Martin Gelin som jag verkligen rekommenderar och har skrivit om här.

7 kommentarer:

Emma Karlsson sa...

Grattis till nykomlingen!

En kompis med läsplatta upplevde samma problem, att inte få en känsla av hur långt det är kvar på boken. Jag tror dock att det finns en inställning så att man kan se hur många sidor som är kvar (fast man måste toucha skärmen för att det ska visas).

Elin sa...

Ja grattis! Läsplatta, vilket bra tips! Om det blir några flera knoddar. Tyckte att det var bökigt att hålla bok och bebis och amma samtidigt...

Jennie sa...

Jag kunde läsa bok i början när min lille var liten, alltså jättejätteliten, efter hand så tillhörde vi inte längre bilden med den rofyllda modern och det stilla sörplande barnet, boken började liksom ha ett eget liv i luften. Så heja läsplatta verkar det som, alla gravida borde få en av staten!

ida sa...

Emma: jag ser hur många sidor boken är på men saknar ändå överblicken en tryckt bok ger, är det en tom sida mellan kapitlena, om det finns ett efterord eller källhänvisningar som gör att själva berättelsen tar slut före boken gör det. Det går att navigera bland kapitlena men det är lite meckigt.

ida sa...

Kan vrrkligen rekommendera läsplattan och dess enhandsgrepp, efrersom det finns flera sätt att bläddra på kan jag byta hand efter behov. Ska skaffa en liten lampa till den för knepiga nätter i mörkret, sen är allt läsoptimerat! :)

ida sa...

Eller hur! Fast vet inte vad det skulle göra med bibliotekens budgetar iofs...

Jennie sa...

mer pengar från staten till biblioteken så går det ihop sig! roligt att läsa dina inlägg ida!