2 februari 2011

Stor-Emma

En av de begåvade systrarna Adbåge, närmare bestämt Lisen, kom precis med boken Stor-Emma. Som vanligt är det fina och finurliga bilder med en väl genomtänkt text som gör bilderboken till något alldeles extra. Jag gillar de härliga färgerna, den snygga 50 eller 60-tals stilen samt att det finns något nytt att upptäcka på varje bild.

Boken handlar om Emma (som påminner lite om Emma Adbåges Leni). Emma ska gå med föräldrarna till deras vänner på middag. Hon måste ha finkläder och mamma flätar håret för hårt. Vännerna har också en flicka som heter Emma, men hon är äldre så de kallar henne för Stor-Emma. Gå och lek med Stor-Emma, säger mamma och pappa. Emma vill inte, hon tycker inte att Stor-Emma verkar snäll.
En perfekt bok att läsa och prata om. Man kommer ju själv ihåg hur det var när man blev ihopparad med någon man inte ville leka med. Bara för att föräldrarna var vänner. En söt bok som passar kanske från 2-års åldern och uppåt. Ser också fram emot syster Emmas nya bok Leni blir en bebis, som har beställt till biblioteksfilialen där jag jobbar. Fina bilderböcker är verkligen något alldeles särskilt!

Inga kommentarer: