22 juli 2011

Hört på biblioteket

Häromdagen när jag jobbade på biblioteket, och var stationerad på barnavdelningen så hörde jag en mamma som talade till sin sjuårige son. Hon talade väldigt högt och tydligt: "Där borta står en flicka som jobbar här, henne kan du fråga om boktips. Hon har läst ALLA böckerna här. Hon vet precis vilka som är bra och kan ge dig PRECIS den bok du vill ha."

Nu föll det sig så att jag faktiskt lyckades pricka  in alla rätt med mina boktips, ja kanske inte just vad sonen ville ha, men vad mamman ville ha. Eller vad mamman tänkte att sonen ville ha. Den lille sjuåringen i fråga flinade mest generat och nickade lydigt då och då.

Men i alla fall, tänk om man faktiskt HADE läst att böckerna på barnavdelningen och bara pladdrade på i evigheter om varenda bok. Drog ut den ena efter den andra och recenserade... Då skulle hon bli paff, mamman.

2 kommentarer:

Jennie sa...

Det roliga är när de små tror att man har SKRIVIT alla böcker som finns i biblioteket.

Jag tycker det är lite komiskt när vuxna frågar vilken kokbok, sociologikursbok eller båtbok de ska ta, och faktiskt förutsätter att man har läst ALLA böcker i bilbioteket på alla avdelningar, och liksom blir lite förvånade när man säger att man är specialiserad på typ ungdomsböcker...

Den luttrade bibliotekarien sa...

Ja och de blir oerhört förvånade om man inte läst ALLA s.k. populära böcker eller automatiskt vet vilka böcker som går som följetonger i radion.